Арцыбіскуп Пскоўскі і Вялікалуцкі Еўсевій звярнуўся да пскавічам

Арцыбіскуп Пскоўскі і Вялікалуцкі Еўсевій выступіў са зваротам да пскавічам з нагоды нядаўніх падзей у Беслане (Паўночная Асеція), звязаных з захопам школы 1 верасня, дзе на працягу трох дзён тэрарысты ўтрымлівалі ў закладніках дзяцей і іх сваякоў.

"Дарагія браты і сёстры! Перш за ўсё, хачу сказаць — тое, што адбылося ў Паўночнай Асеціі, закранула нас непасрэдна. Як сказана, чужы болю няма. Гэта боль нашага сэрца. Гэта боль кожнага свядомага чалавека. Так як гэта здарылася , перш за ўсё, з малымі дзецьмі, якіх не пашкадавала рука бязбожных, рука благога. Рука тых, якія не думалі ні пра жыццё, ні пра народ, ні пра дзяцей. Гэта нешта невымоўнае скавала і сэрца, і душу нашу. Страшнае падзея , якое можа параўнацца з сапраўднае пеклам: гэта лямант, стральба, полымя, крыкі. Вядома, перажыць гэта было вельмі балюча. Бо глядзець на пакуты дзяцей, маці, сваякоў, калі яны забітыя горам, гэта пачуццё не выказаць.

Мы вельмі перажываем і спачуваем ўсім, хто застаўся ў жывых, сваякам і блізкім, ды і ўсім кіраўнікам нашай краіны. Спагадаем, перажываем, молімся аб загінуўшых, молімся аб тых, хто сёння знаходзіцца ў бальніцах, перажываючы фізічныя пакуты і пакуты свайго сэрца.

Мы падзяляем гэтую смутак, перажываем, як сваю ўласную. Няма прабачэння забойцам. Такі закон: і грамадзянскі, і Божы Закон. Забойства — гэта смяротны грэх, які не развітваецца ні на гэтай зямлі, ні ў гэтым жыцці, ні ў царстве нябесным .

Прычыну мы бачым усяго гэтага цяжкага ў астуджэнні чалавека да чалавека, таму што запаведзь божая «любіце адзін аднаго», мабыць, далёка адлягае ад нас. Мы страцілі веру, страцілі каханне, страцілі і чалавечую сумленне. Таму плён гэтага мы бачым у нашы дні.

І калі мы гаворым пра такія злачынствах, вядома, мы маем на ўвазе, што само чалавецтва адступіла ад Бога. І калі нам кажуць, што не патрэбен Закон Божы ў школах, нам таксама балюча гэта чуць. Закон Божы трэба ўводзіць у нашы школы. Дзеці павінны ведаць, што добра, што дрэнна, што ўтрымлівае чалавека ад рабення граху, беззаконня, і што можа спадарожнічаць. Адсутнасць Закона Божага можа пацягнуць чалавека на ўсе злачынствы. А калі чалавек носіць Закон Божы ў сэрцы сваім, то ён пазбягае здзяйсненні такіх злачынстваў.

Хацелася б заклікаць усіх да свету, і не забываць аб Законе і пра запаведзях Божых, таму што зло злом не пагасіць. Мы павінны знайсці магчымасць ісці да прымірэння, і каб надалей гэтага не дапусціць. Дай Бог, каб мы ўсе ўсвядомілі на якім мы сёння шляху, дай Бог, каб нам надалей гэтага і не бачыць, і не чуць, і не адчуваць.

церпім і спачуваем, і молімся аб тых, хто застаўся ў жывых, але перанёс такія цяжкія моманты. Гэта таксама наша боль. Мы просім у Госпада, каб яны перажылі гэта страшнае і паправілі сваё здароўе, каб нейкім чынам паўстаць ад гэтай цяжару і жыць нармальным жыццём ".

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.